Στις 10 Δεκέμβρη συμμετείχαμε με τον Pericles στον διαγωνισμό του Orange Grove, The Squeeze, του οποίου είμαστε και μέλη.

Η εμπειρίας πάνω στην σκηνή θα μας μείνει αξέχαστη παρόλο που δεν κερδίσαμε τα χρηματικά έπαθλα των 15.0000 και 10.000 ευρώ.

Η προετοιμασία για τον διαγωνισμό του Orange Grove

Πριν τον διαγωνισμό όλη μας η προσοχή στράφηκε στον να τελειοποιήσουμε το pitch για το Pericles. Η συμβολή φίλων και συνεργατών μας, ήταν πολύτιμη μιας αφού όχι μόνο μας άκουγαν ξανά και ξανά να κάνουμε πρόβες αλλά παράλληλα μας έδωσαν πολύτιμο feedback. Έτσι μετά από 2 βδομάδες και παρά πολλές πρόβες και αλλαγές είχαμε την καλύτερη παρουσίαση που θα μπορούσαμε. (Φυσικά μέχρι την επόμενη φορά γιατί άλλωστε ο εχθρός του καλού είναι μόνο το καλύτερο).

The Squeeze

Η 10 Δεκέμβρη έφτασε και το Orange Grove μόλις είχε αρχίσει να γεμίζει με κόσμο όταν φτάσαμε και εμείς. Η σκηνή, ο φωτισμός, ο κόσμος, οι θέσεις των κριτών όλα σου προκαλούν άγχος με το που τα βλέπεις γιατί συνηδητοποίεις ότι έφτασε η ώρα εκείνη που πρέπει μέσα σε 5 λέπτα να δωσείς τον καλύτερο εαυτό, και το δικό σου, και της ομάδας σου.

Μετά από άλλες 3 ομάδες ήρθε λοιπόν και η δική μας σειρά να ανέβουμε στην σκηνή για να παρουσιάσουμε το Pericles. Τα 5 λεπτά της παρουσίασης περνάνε ταυτοχρόνα πολύ γρήγορα και πολύ αργά. Η μουσικη σηματοδοτεί το τέλος και την αρχή μαζί. Το τέλος της παραουσιάσης όπου μπορούμε να αναπνέουμε με λιγότερο άγχος και την αρχή της αναμονής για τα αποτέλεσματα.

Squeeze Orange Grove

Τα αποτελέσματα

Μετά από αρκετές μπύρες και συζητήσεις και αναλύσεις και στοιχήματα, ήρθε η ώρα της κρίσης. Σιωπή ξανά στο Orange Grove και όλα τα φώτα στραμμένα στην σκηνή. Μην ακούγοντας το όνομα μας, είναι ένα συναίσθημα δύσκολο να το περιγράψεις αλλά ίσως η πιο καλή περιγραφή να είναι όπως σε όνειρο νιώθεις για κάποια δευτερόλεπτα ότι πέφτεις. Μετά όμως πάντα συνειδητοποιείς ότι είναι όνειρο. Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση συνειδητοποιείς ότι μπορεί μεν να μην ήταν όνειρο αλλά είναι το ίδιο συναίσθημα ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά ανεξάρτητα διαγωνισμού.

Συμπεράσματα

Η συμμετοχή της Gaming Brotherhood με την εφαρμογή Pericles στο The Squeeze είναι μια εμπειρία αξέχαστη ανεξάρτητα νίκης. Η προετοιμασία για τον διαγωνισμό σε κάνει καλύτερο όχι μόνο στο πως παρουσιάζεις αλλά και στο πόσο περιεκτικά μπορείς να περιγράψεις όλες τις διαστάσεις του startup σου. Επίσης κατά την διάρκεια της προετοιμασίας δένεσαι ακόμα περισσότερο με τους συναγωνιστές σου γιατί στο κάτω κάτω μόνο αυτοί μπορούν να καταλάβουν ακριβώς τι περνάς. Για αυτό τον λόγο ακριβώς χαίρεσαι μαζί με τις ομάδες που κέρδισαν. Γιατί μετά από κάποιο καιρό στο Orange Grove,  δεν μοιράζεσαι μόνο χώρο εργασίας αλλά μοιράζεσαι και τα προβλήματα και τις ελπίδες σου, μοιράζεσαι δηλαδή και την φιλία σου.

 

Η εμπειρία πάνω στην σκηνή είναι επίσης κάτι ιδιαίτερο, τα φώτα πάνω σου, ο κόσμος από κάτω με τα βλέμματα στραμμένα προς τα εσένα, 5 λεπτά να αναμετρηθείς με τον καλύτερο σου εαυτό και μετά το χειροκρότημα που όλως περιέργως λυτρωτικό και απελευθερωτικό. Φυσικά το να μην νικήσεις είναι απογοητευτικό κυρίως από την άποψη του πόσο προσπάθησες αλλά τελικά, δεν προσδιορίζεσαι από μια νίκη η μια ήττα. Η μόνη αποτυχία άλλωστε είναι η παραίτηση.

 

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν! Φυσικά ένα μεγάλο μπράβο στις δύο νικήτριες Vitabroad και Made by Creative Label. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αρμόζει και στο Orange Grove το οποίο με την διοργάνωση του διαγωνισμού μας δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο event και φυσικά που μας έχει δώσει κάτι παραπάνω από χώρο και υποστήριξη, μας έχει δώσει μια ευρύτερη οικογένεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας βοήθησαν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και γενικά σε αυτούς που μας υποστήριξαν και συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν!

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε όλους και να θυμάστε η μόνη αποτυχία είναι η παραίτηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top