Out of the box content marketing για το 2016
out of the box content marketing

Είναι μία ηλιόλουστη εβδομάδα και νομίζω ότι είμαι στη σωστή διάθεση για να μιλήσω για content marketing. Όμως δεν θα ασχοληθούμε σήμερα με τα συνηθισμένα, αντιθέτως θα δούμε μερικούς δημιουργικούς τρόπους για να κάνουμε out of the box content marketing.

Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι και να ψάχνω τι ακριβώς θα μπορούσα να σου πω για να σε εντυπωσιάσω, αλλά να σου είναι και χρήσιμο. Κι επειδή ξέρω ότι είσαι σαν εμένα και ακολουθείς το ρητό που λέει, "In god we trust, all others must bring data" του W. Edwards Deming, φρόντισα να είμαι καλά διαβασμένος.

Ορίστε λοιπόν 4 τρόποι για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να κάνεις κι εσύ out of the box content marketing!

1. Χρησιμοποίησε User-Generated Content

Τί θα λέγατε για λίγη “δωρεάν” διαφήμιση; Χμμμ… Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Με User Generated Content φυσικά.

Είναι πλέον πολύ σύνηθες άλλοι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν διαφήμιση για εσένα, προωθώντας την επιχείρησή σου σε φίλους και συνεργάτες και μάλιστα με έναν τρόπο που να μην μοιάζει καθόλου με διαφήμιση.

Προσπάθησε να ενθαρρύνεις το κοινό σου να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο, να μεταφέρει δηλαδή την διαφήμισή σου σε άλλους ανθρώπους χρησιμοποιώντας διάφορα κανάλια (π.χ. Social media). Με αυτόν τον τρόπο το brand name σου κερδίζει σημαντική αναγνωρισιμότητα.

“Το User generated content είναι μία τακτική που αν ακολουθηθεί σωστά σου αποφέρει απεριόριστο ROI γιατί δεν επενδύεις πολλά χρήματα σε αυτό.” λέει ο Dave Allan.

Ένας ωραίος τρόπος για να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το User generated content είναι να ζητήσεις από το κοινό σου να ανεβάσει μία φωτογραφία του ενώ χρησιμοποιεί το προϊόν σου. Αν πάλι προσφέρεις μία υπηρεσία μπορείς να του ζητήσεις να γράψει για την εμπειρία του κατά την χρήση της υπηρεσίας.

2. Περισσότερα βίντεο

Είμαστε πλέον στην εποχή που το βίντεο έχει μπει για τα καλά στο content marketing και αν δεν το χρησιμοποιείς ήδη, νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσεις άμεσα.

Σύμφωνα με το content marketing institute το 82% των marketeers ανά τον κόσμο σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε διαφημίσεις βίντεο μέσα στο 2016.

Επίσης η Cisco προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2016 η κίνηση στο ίντερνετ θα προέρχεται κατά 69% από την προβολή βίντεο. Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει λόγος εσύ σαν marketer, να μην επωφεληθείς από αυτό το γεγονός και να μην προβάλεις το brand name σου χρησιμοποιώντας βίντεο.

Τα καλά νέα όμως είναι ότι τα βίντεο δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης διάρκειας. Στην πραγματικότητα πολλές φορές χρειάζεται μόνο μικρά βίντεο για να μεταφέρεις στο κοινό σου το μήνυμα που θέλεις.

Σύμφωνα με έρευνες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα έχει φανεί ότι μικρά βίντεο είναι πιο ευχάριστα στον χρήστη και προσφέρουν μεγαλύτερο conversion ακόμη και από φωτογραφίες.

3. Μεγάλωσε το Conversion στο site σου με Exit Intent Popovers

Exit-intent popοvers; Ναι Exit-intent popovers. Έτσι λέγονται τα pop ups που εμφανίζονται σε διάφορα site όταν ο χρήστης μετακινεί το mouse έξω από τον browser για να αλλάξει tab ή να κλείσει την σελίδα σου. Είναι κάτι αρκετά καινούργιο και έχουν αρχίσει να το χρησιμοποιούν πολλά μεγάλα site. Με αυτό τον τρόπο δίνεις μία δεύτερη ευκαιρία στους χρήστες σου να εγγραφούν ή να ακολουθήσουν οποιοδήποτε call to action θέλεις εσύ να βάλεις.

Μετρήσεις που έχουν γίνει υποστηρίζουν ότι το 10 με 15% των επισκεπτών που χάνεις μπορεί να διασωθεί με αυτήν την τεχνική, επειδή θα απαντήσουν σε ένα έξυπνο μήνυμα πριν φύγουν από το site σου. Αυτό γιατί; Γιατί τα exit intent popovers δεν διακόπτουν τον χρήστη όσο βρίσκεται στο site σου, με αποτέλεσμα να μην έχει την τάση να τα κλείσει για να συνεχίσει να διαβάζει ανεπηρέαστος.

Μάλιστα μία από τις πιο γνωστές στο κομμάτι αυτές υπηρεσίες είναι η ελληνική ExitBee!

4. Φτιάξε ένα Quiz

Αυτό κι αν είναι out of the box content marketing!

Σε ποιόν δεν αρέσει να παίζει Quiz; Οκ με κατάλαβες! Εμένα δεν είναι και η καλύτερη μου αλλά ο περισσότερος κόσμος τα λατρεύει και μπορεί να γίνει ένας διασκεδαστικός τρόπος για να δημιουργήσεις leads.

Το quiz ίσως να είναι ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό του content marketing, το τέλειο διαδραστικό content. Σύμφωνα με το Buzzsumo 82% των ατόμων που βλέπουν ένα quiz στα social media θα μπούνε να το παίξουνε.

Και δεν είναι μόνο αυτό που το κάνει τόσο ελκυστικό. Φαντάσου να συνδυάσεις αυτό το τρομερό conversion rate με ένα quiz σχετικό με το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρεις.

Το Qzzr έχει μετρήσει ότι το 75% των ανθρώπων που ξεκινούν ένα τέτοιο quiz το ολοκληρώνουν και μάλιστα τους παίρνει 2 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα. Πολύς χρόνος αλληλεπίδρασης με το brand σου αν το σκεφτείς.

Τέλος πολλοί από αυτούς που κάνουν τα quiz κάνουν και share οπότε απευθύνεσαι αυτόματα και σε πολύ μεγαλύτερο κοινό από αυτό που θα απευθυνόσουν αλλιώς.

Και τα 4 είναι υπέροχα

Αν θέλεις λοιπόν να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να κάνεις out of the box content marketing μπορείς να ακολουθήσεις οποιαδήποτε από τις παραπάνω τακτικές. Εγώ θα σε παρότρυνα να τις δοκιμάσεις όλες αλλά ξέρω ότι είναι δύσκολο γι’ αυτό θα σου πω να δεις και να δοκιμάσεις αυτή που πιστεύεις ότι ταιριάζει περισσότερο στην επιχείρησή σου.

The following two tabs change content below.
Vasilis Kougkoulos

Vasilis Kougkoulos

Over 3 years of experience with UX/UI Designing hand to hand with Web Development. He is a mockup jedi and a knight of CSS and HTML coding. At nights he wanders fighting vilains in your city! (Batman? Is that you?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *