Ποιότητα εναντίων ποσότητας, η μητέρα όλων των μαχών

Σε μία εποχή όπου το "σουπερμάρκετ" υπηρεσιών και προϊόντων έχει ανθίσει, ενώ η ποιότητα τους έχει φθίνει, η τελευταία αποτελεί πλέον πόλο έλξης πολλών εταιρειών προκειμένου να διαφοροποιηθούν από τους ανταγωνιστές τους. Από την άλλη πλευρά, οι καταναλωτές έχουν κουραστεί να κατακλύζονται από πληθώρα ίδιων προϊόντων και αναζητούν εκείνο που με την ποιότητα του θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον και εν τέλει θα το προτιμήσουν.

Ποιότητα μπορείς να δημιουργήσεις στο ίδιο το προϊόν, αλλά ακόμα και στις παράπλευρες στρατηγικές πώλησης του προϊόντος, όπως στη δημιουργία περιεχομένου. Η δημιουργία περιεχομένου βοηθάει στην αναγνωρισιμότητα του προϊόντος μας, άρα στο positioning στο μυαλό του καταναλωτή. Η ποιότητα στη δημιουργία περιεχομένου βοηθάει στην διαφοροποίηση, αλλά παράλληλα στην βελτίωση του προϊόντος μας ή των υπηρεσιών μας.

Η ποιότητα είναι σημαντική

Η ποιότητα εξαρτάται και προσδιορίζεται από τον ίδιο τον καταναλωτή-χρήστη

ο οποίος πρέπει να γίνει μέρος αυτής. Πώς θα γίνει αυτό; Με την εμπλοκή του στη δημιουργία του περιεχομένου. Συγκεκριμένα, με την εμπλοκή του στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου. Έτσι, καταφέρνουμε να συλλέξουμε πληροφορίες:

  • Πώς νιώθουν για το προϊόν μας

Έρευνα του TMG Custom Media & Marketing Tech Blog δείχνει ότι το 61% των καταναλωτών αισθάνονται καλύτερα, πιο οικεία με τις εταιρείες που δημιουργούν προσαρμοσμένο περιεχόμενο σε συχνή βάση.

  • Τι προτιμούν 7/10 καταναλωτές προτιμούν να έχουν νέα εταιρειών μέσα από άρθρα παρά μέσα από διαφημίσεις
  • Τι έχει αξία για αυτούς 90% των καταναλωτών ενδιαφέρεται για προσαρμοσμένο περιεχόμενο.

Όπως, λοιπόν, φαίνεται, οι καταναλωτές έχουν την τάση να προτιμούν προϊόντα και εταιρείες που δίνουν τη δυνατότητα της άμεσης επαφής με τον πελάτη. Η εφαρμογή Pericles μέσω interactive online campaigns εξασφαλίζει ποιοτικό περιεχόμενο, επιτρέποντας στον κάθε χρήστη να συμμετέχει μόνο μία φορά - εκθέτοντας την άποψή του ή λέγοντας τη γνώμη του- αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργία spam, τον γολγοθά των social networking platforms.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία που δημιουργεί την καμπάνια καταφέρνει να συλλέξει ποιοτικό περιεχόμενο:

  • απόψεις χρηστών οι οποίες βοηθούν στη δημιουργία νέων προϊόντων
  • απόψεις χρηστών οι οποίες βοηθούν στην τροποποίηση των υπηρεσιών
  • απόψεις χρηστών οι οποίες βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων
  • απόψεις χρηστών οι οποίες προτείνουν νέους τρόπους και μεθόδους λειτουργίας
Content is king

Content is King

Αυτή η φράση, που έχει αναφερθεί από πολλούς marketing experts όπως ο Seth Godin, διαδίδεται ολοένα και περισσότερο στους κύκλους των επαγγελματιών και όχι άδικα. Είναι η νέα μορφή marketing που διαφοροποιεί τη σχέση καταναλωτή-εταιρείας η οποία γίνεται πιο διαδραστική συγκριτικά με την παραδοσιακή, στεγνή έκθεση των προϊόντων μέσω advertisement campaigns.

Σίγουρα, το έχετε αντιληφθεί και εσείς. Ήρθε η ώρα της δράσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top