Αν μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, ένα video (ενός λεπτού) αξίζει 1,8 εκατομμύρια λέξεις! (Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρία Forester)

Εντυπωσιαστήκατε η όχι ακόμα?

Η cisco σε πρόσφατη μελέτη της ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2017 το 69% του content που θα καταναλώνεται στο internet, θα είναι video. Αυτή η έρευνα δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη αν κάνεις σκεφτεί ότι 1 εκ unique visitors επισκέπτονται το Youtube κάθε μήνα. Το trend δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους marketers, αφού σύμφωνα με έρευνα της Nielsen, το 67% σκοπεύει να χρησιμοποιήσει video στο σύντομο μέλλον για τις στρατηγικές marketing.

video content marketing-3

Γιατί να κάνουμε video content marketing;

Οι στατιστικές δείχνουν την πορεία που θα ακολουθήσει το content marketing και το marketing γενικότερα αλλά δεν εξηγούν το γιατί τα brands αλλά και οι μικρότερες εταιρίες πρέπει να συμπεριλάβουν το video σαν μέρος της content marketing στρατηγικής τους:

  • Το video μπορεί να εκφράσει πολλά σε πολύ λιγότερο χρόνο χωρίς να κουράζει τον χρήστη
  • Το video τραβάει πιο εύκολα την προσοχή του χρήστη, ειδικά τώρα που βραχυκυκλώνεται από την ποσότητα της διαθέσιμης πληροφορίας
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να μοιραστεί σε πολλές πλατφόρμες ταυτόχρονα
  • Έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει viral
  • Μπορεί να επηρεάσει την άποψη που έχουν οι χρήστες για το brand
  • To video μπορεί να «ζωντανέψει» πολύ καλύτερα το προϊόν/υπηρεσία και την ιστορία που προσπαθεί να πει – γίνεται εργαλείο interactive story telling δημιουργώντας συναισθηματική σύνδεση με το brand το οποίο με τη σειρά του οδηγεί στην δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης

Οι εταιρείες όλων των μεγεθών, μπορούν να επωφεληθούν κάνοντας video content marketing, όχι μόνο για να ξεχωρίσουν αλλά και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο digital κόσμο πρέπει να κατανοήσουν τη δύναμη της αφήγηση μέσω video, μετατρέποντας το στο πιο δυνατό όπλο στα χέρια των marketers.

Είτε έχουμε ένα μεγάλο προϋπολογισμό ώστε το video μας να μοιάζει με ταινία του Hollywood, είτε έχουμε τα απολύτως απαραίτητα για τη marketing στρατηγική μας, πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε περισσότερο σαν παραμυθάδες και λιγότερο σαν έμποροι, και το καλύτερο εργαλείο για να πούμε την ιστορία μας, όση μικρή η μεγάλη είναι, είναι το video.

Πηγές: http://www.cisco.com/c/en/us/solutions/collateral/service-provider/ip-ngn-ip-next-generation-network/white_paper_c11-481360.html
https://www.forrester.com/home/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top